Reaktioner fra elever

Disse kommentarer har jeg fået fra elever på en folkeskole, og de giver et meget godt billede af, hvad man kan forvente. Endnu engang siger jeg tak til de fantastiske elever som var villige til at bruge lidt tid på at skrive kommentarer til mig:) Jeg har ikke taget alle kommentarerne med, da nogle af dem minder meget om nogle andre. Og der er sikkert stadig nogle som minder om hinanden:)  :

"Det var et interessant foredrag, da der stod en person overfor os som havde prøvet det hele på egen krop. Det var lettere at være fokuseret og forestille sig situationen, fordi det ikke var en eller anden klog voksen der bare stod og snakkede om hvad vi må og ikke må. Her kunne vi virkelig koncentrere os, og vi kunne tydeligt se hvilke konsekvenser mobning kan få

Vi synes du gav dig rigtig god tid til at være i situationerne, hvilket gjorde det lettere for os som publikum, til at forstå det hele. Der blev sat meget realistiske øjne på mobning og vi havde aldrig rigtig tænkt over at der faktisk er nogen der kan få det så dårligt blandt andet ved at blive mobbet.

Din historie har helt sikkert berørt os og den har sat rigtig mange tanker i gang. Både om hvad vi måske får sagt til andre, men også at vi skal tage mere hensyn til hinanden. Vi synes du var super sej at stille dig op sådan og fortælle din historie! Du har vores fulde respekt. Held og lykke fremover."

"Det var et super foredrag! Det var meget flot af hende, at hun turde stille sig op og tale for så mange mennesker. Der har jeg fuld respekt for!  
Jeg blev meget rørt når jeg hørte om hendes baggrund, og alle de ting hun har været i gennem. Hendes tid på E1 må have været forfærdeligt!
Der er underligt at tænke på, at børn kan mobbe så meget, og de ikke kan se der er en grænse! Jeg synes alle skoler skal have en, der kommer og fortæller hvad mobning er, og hvad det kan have af konsekvenser.
Jeg har STOR respekt for det hun gør! Hun er super sej!"

"Hun var dygtig til at fortælle om hendes liv, og forklare hvordan det var for hende at blive mobbet.

Hun er sej, fordi hun tør at være sig selv, og gå i det tøj hun føler sig bedst tilpas i, selv om det er drenge tøj. Og det er cool, at hun tør at skille sig ud.

Det var spændene at få et indblik i en skizofrens verden. Nu har vi fået en forståelse af, hvad mobning kan gøre ved en person, og det er rystende.

Vi blev stødt over, at lærerne ikke greb ind og gjorde noget ved problemet.

Det var godt at hun forklarede de ord som vi ikke kendte, og uddybede dem vi kendte i forvejen. Så som skizofren."   

"Jeg synes, det var et super godt foredrag!Det var sejt, at efter så meget mobning og bad feelings, så er du i stand til at stille dig op foran os fremmede og fortæller os alt, hvad du har oplevet. Jeg synes, det var en rørende historie, som mange kunne lære noget af!
Respekt til dig, at du har modet og altid har haft det til at skille dig ud.
Jeg kan godt kende følelsen af ikke at føle sig som noget særligt, og jeg kender følelsen af at blive mobbet. Det er ikke fedt at blive kaldt grim og ubrugelig.
Man bliver meget overrasket over, hvor galt det kan gå pga. mobning, og jeg synes det er vildt hvor meget det kan påvirke ens liv. Jeg tror ikke selv, jeg ville have kunnet gå i hele min tid i folkeskolen og blive mobbet uden at gøre noget ved det. Jeg er selv blevet mobbet to gange, den sidste gang flyttede jeg skole dels på grund af det og så en dårlig lærer og en elev, der ødelagde al undervisning. Men jeg forstår altså ikke, at du kunne blive på den skole."

"Jeg synes jeg lærte rigtig meget, og jeg synes at det var super sejt at du gjorde det. Det har især ændret mit syn på skizofreni og hvad mobning virkelig kan gøre. Du er dig selv og det er fandme for sejt! Jeg synes du skal jagte dine drømme og blive ved med at kæmpe. Håber dig og Michael får det rigtig godt"

"Det var et virkeligt flot fordrag, og man kunne se på folk at de sad og lyttede. Og jeg tror ikke der var nogen der kedede sig."

"Jeg synes at det var et rigtig godt og spændende foredrag!
Selvom hun ikke lige var hvad jeg havde forventet. Jeg blev meget overrasket! (positivt)
Hun var vildt sød og jeg syntes at hun gjorde det helt vildt godt på sin egen måde. Jeg fik et meget større indblik i hvordan det er, at blive mobbet. Sådan forstået, at jeg næsten kunne sætte mig ind i hvordan hun havde haft det og hvordan hun stadig har det.
Og så synes jeg, at det var godt, at hun fortalte om de psykiske sygdomme hun havde haft og hvad man ellers kunne få, osv...
Også godt at hun fortalte små oplevelser og forklarede hvad de forskellige ord betød.
Super, super foredrag!"