Babies Blog

Det danske samfund

Jeg har faktisk slet ikke tid til at sidde her, da jeg i denne weekend "pimper" min BMX. I går hentede jeg gule dæk, som er sat på fælgene. Der udover fandt jeg pegs i neon grøn og blå. Jeg fik malet styret i går hvilket tog 4 timer. I dag er styret blevet lakeret, og om et par timer regner jeg med, at resten af cyklen er færdigmalet, så den er klar til lakering i morgen. Vildt projekt!

Nå men jeg tænkte at jeg hellere måtte tage en pause, da min nakke, ryg og hænder er en anelse ømme... Og så var det jo at jeg kom med en ide til dette indlæg:

Det danske samfund. Ja, jeg tror at vi alle kan finde noget negativt ved det danske samfund. Gensidig forsørgerpligt synes jeg er tåbeligt - altså under kontanthjælpsreglerne. Jeg har intet imod at få den lave førtidspension, (reglerne efter 2003) fordi jeg bor sammen med Michael, og jeg har heller ikke noget problem med at de regulerer min indtægt efter hvad Michael tjener. Man kan da roligt sige at enlige førtidspensionister har større udgifter, så det er kun fair, at de får mere end jeg. Men at man ikke kan få kontanthjælp fordi man er gift med en person, som har et arbejde - det er sgu langt ude i skoven. Jeg har da også set hvordan samfundet tager sig af psykisk syge mennesker. Det var først, da jeg fik skizofrenidiagnosen, at der var hjælp at hente. Og så har jeg jo set, at personalet på psykiatrisk afdeling har travlt med en hel masse kontorarbejde, og det ville være bedre, om de kunne bruge mere tid med patienterne. Må hellere sige at det ikke er de ansattes skyld - det er samfundets skyld.

MEN MEN MEN: Når man tænker over det, så har vi det faktisk utroligt godt i Danmark. Alle får lægehjælp, hvis de har brug for det. Samfundet sikrer (næsten) alle en indkomst. Ja faktisk er der så mange ting, som vi skal være super glade for.

I torsdags så jeg Alarm 112, og en spansk mand var faldet på cykel. Han forstod ikke dansk, men det var heldigt, at en forbipasserende snakkede spansk, så han kunne hjælpe mændende i ambulancen og den tilskadekommende. Manden der var faldet kunne knap nok gå, og hans ansigt var hævet og blåt. Han nægtede at tage med ambulancen, indtil ambulanceføreren spurgte, om den spanske mand var klar over, at han ikke skulle betale for at komme på hospitalet. Lige pludselig ville manden gerne med. Det fortæller da en hel del om det danske samfund!

Hvis man ikke har set dokumentarfilmen "Sicko", synes jeg, at man skal få fat i den. En utrolig skræmmende dokumentar om det amerikanske sundhedssystem. Den indeholder blandt andet en historie om en kvinde hvis barn var sygt. Hun kunne dog ikke få behandling til barnet på det nærmeste hospital, fordi det ikke passede med hendes forsikring. Moren bad om at få behandling, men hun fik at vide, at hun skulle køre til det næste hospital, hvilket resulterede i, at datteren ikke fik behandling. Hun døde på vej til det næste hospital.

Selvom man synes, at noget er forfærdeligt, kan man altid prøve at vende tingene lidt på hovedet... Jeg er taknemmelig for, at jeg er dansk statsborger. Vi har det trods alt bedre i Danmark end så mange andre steder.