Babies Blog

Hvor går grænsen?

Pia Kjærsgaard er ikke længere formand for Dansk Folkeparti. Det er der mange mennekser som er glade for, og de kvitterer ved at smide en kommentar på Pia Kjærsgaards fanside på Facebook. Nogle af dem er pænere end andre, fx: "Tak for alt:) Jeg kommer ikke til at savne dig:)". Som man kan se, er det sagt med et smil, og det er vel egentligt okay? Vi har jo heldigvis ytringsfrihed her i landet. En kommentar som jeg især lagde mærke til, var fra en udlænding. Jeg nævner kun ordet "udlænding" fordi det har en sammenhæng senere i teksten. Ellers ville jeg bare have kaldt ham for "en anden person". (For mig er det ligegyldigt hvem der skriver hvad. Jeg dømmer folk, på det de skriver. Ikke på deres navn) Nå men ham her kastede med skældsord der iblandt "luder". Desuden ville han nævne, at han håbede at Pia ville få nogle børnebørn med handicap, og at hun skulle dø. Som overskriften siger: "Hvor går grænsen?". Jeg selv trækker grænsen imellem de to eksempler. Sidstnævnte fik et par hundrede kommentarer til sit opslag, og i langt de fleste, fik trådstarter igen af samme skuffe. Jeg bed især mærke i en kommentar fra en anden udlænding som skrev noget lignende: "Det er udlændinge som dig, der får mig til at skamme mig over, at jeg selv er udlænding. Du ødelægger det for os andre." Den kommentar var det bedste modspil af dem alle. Andre skrev racistiske bemærkninger som kommentarer, hvilket i mine øjne er lige så slemt som det trådstarteren skrev til at starte på. Jeg kan godt forstå udlænding nummer 2. Jeg skammer mig somme tider over at være hvid, når jeg tænker på, hvor mange hvide mennesker der er og især har været racister. Jeg har aldrig selv været en stor fan af Pia Kjærsgaard, men jeg kunne da aldrig drømme om at voldsvine hende på Facebook.

I går stødte jeg på et lignende tilfælde:

Malou Stella fra de unge mødre, Mig og min mor osv:

En mand gav sin ærlige mening omkring Malou Stella på hendes fanside på Facebook. Den omhandlede især forholdet mellem Malou Stella og hendes søn Tino. Personen der kommenterede brugte nogle voldsomme ord som til tider også var nedsættende. Det kan være at han har ret i sine anklager, men hjælper det Malou Stella på nogen måde? Jeg ville begrave mig under dynen i flere uger, hvis nogen skrev sådan til mig. Nogle gange skal man vende tingene på hovedet, inden man vælger at gøre sådan noget. Måske er jeg for naiv engang imellem. Jeg vælger at stole på samfundet i mange henseender. Hvis Malou Stella er en så dårlig mor som anklagerne lyder, så vælger jeg at tro på samfundet. Hvis myndighederne mener at Malou Stella ikke bør have Tino, så ville Tino have været fjernet for længe siden. Det kan en kommentar fra en tilfældig borger ikke ændre på. Og heldigvis da. TV-programmer viser kun det TV-programmer vil vise.

Spørgsmålet er, og Malou Stella selv lægger op til negative kommentarer? Hun har selv valgt at være med i utallige tv-programmer.

I det næste eksempel kan jeg kun placere skylden på "Gustav" selv: 

Gustav fra For Lækkker til Love plus andre programmer: Han synes lige for tiden, at han gerne vil brokke sig over en hulens masse ting. Nogle synes det er sjovt, og andre (herunder jeg selv) bliver skræmt over hvor lidt han ved. Han brokker sig blandt andet over at han skal betale skat, at folk får kontanthjælp (for har man 2 arme og 2 ben, kan man sagtens arbejde) og at han har fået hår på brystet. Kære Gustav: Hvis du får kræft, bliver du pludselig meget glad for, at du har betalt skat. Ja, mange kontanthjælpsmodtagere kan godt arbejde, men der er ikke arbejde nok til alle. Nej, det er ikke unormalt at få hår på kroppen, og det er heller ikke uhygiejnisk. (Kropsbehåring er oprindeligt lavet for at beskytte kroppen på udsatte steder) Se, jeg synes ikke godt om Gustav, men jeg sviner ham ikke til. Det er der til gengæld andre som gør. Men Gustav lægger vel selv op til det? Når jeg smider et nummer på youtube, må jeg samtidig forvente, at ikke alle bryder sig om det.

Ja jeg ved ikke engang, om jeg fik svaret på spørgsmålet. Men jeg kom da ud med min egen holdning til hvert emne:)