Babies Blog

Digital mobning eller drengestreger?

Jeg er medlem af en gruppe for psykisk syge på Facebook. I dag har jeg læst et indlæg, hvor en kvinde spørger om der er andre der har problemer med overvægt som følge af medicin, hvilket er meget normalt desværre. Jeg har selv før taget 15 kilo på men blev gudskelov stoppet inden det blev for meget, og jeg har tabt de 10 af dem. Problemet med inlægget var bare, at 3 unge drenge blander sig. Jeg kigger på deres profiler for at se om de var sammen om det de har lavet, og sjovt nok kan jeg ikke se nogen af deres venner. Dermed sagt, at de muligvis kender hinanden og prøver at skjule det. I hvert fald blander de sig i den ellers så flittig kommenterede tråd: "Jo, du ser ellers ret tyk ud.", og "I er fede og klamme allesammen." Jeg ved ikke om man som sådan kan kalde det mobning eller det er drengestreger. I hvert fald bliver jeg også selv stødt. Var jeg virkelig fed og klam, da jeg vejede 12 kilo for meget? Det tror jeg heldigvis ikke på, men måske gør de andre der kommenterede tråden? Disse drenge har stjålet selvtillid og selvværd fra flere end 20 personer. Og har drengene tænkt over konsekvenserne af deres handlinger?

 

Jeg ved simpelthen ikke hvad løsningen er på disse problemer. At folk hidser sig op er ingen løsning, for det er med garanti det drengene er ude efter. De sidder garanteret lige nu og morer sig over, at de har pisset folk af. (At de så kun har fået en advarsel af adminitratoren synes jeg er lidt underligt da det er meget tydeligt at provokation er det eneste de er ude på.) Jeg ved, at når jeg får børn skal de lære at man skal behandle andre som man selv vil behandles. Jeg ved det lyder som en kliché, men det er sgu rigtigt!

 

Psykisk syge er ofte mere sårbare end mentalt raske, og så er det ikke fair at vi skal stå model til den slags drengestreger (vælger jeg at kalde det). Det kunne være fantastisk om disse drenge kunne passe mine sko (str 38) og gå i dem i en uges tid. Så tror jeg på, at de ændrer deres opfattelse, men det er desværre ikke muligt at prøve. Psykisk sårbare er ligeså meget værd som raske. Vi har faktisk også noget at byde på og især ved vi hvordan vi skal behandle folk. Vi har lært det på den hårde måde, og dét har gjort os til og klogere og mere empatiske mennesker end vi var før. Hvorfor vælger de at træde på os? Vi har ikke gjort noget forkert!