Babies Blog

Jeg ved godt, hvad du glor på, men hvorfor gør du det?

Nogle gange er det simpelthen ikke diskret nok! Jeg var for to dage siden ude at handle med Michael, og en kvinde siger til sin veninde: "Se der". Problemet er jo så, at de to kvinder ikke står mere end en meter fra mig, så selvfølgelig kan jeg høre, hvad de siger. Jeg ved da udmærket godt, at den ene finder mig interessant, det er bare synd, at jeg aldrig ved om det er positiv eller negativ opmærksomhed.

Episoden i forgårs var dog ikke det værste, jeg har været ude for. Ja, jeg kan sgu skrive en hel bog om sådanne erfaringer, men jeg synes, at de næste par eksempler er ekstra grove i forhold til andre:

For et års tid siden var jeg også i et supermarked. Her var det en kvinde som var ude at handle med sin datter. I det her tilfælde opfordrede moren sin datter til at grine ad mig og glo. Hvad fanden er det for noget at lære sit barn? Du påvirker din datter i en forkert retning, og du er med til at bremse en positiv udvikling i forhold til social omgang med andre mennesker.

Og det sygeste eksempel ever: En bustur. Dengang havde jeg grønt hår, og jeg havde heldigvis rigeligt med selvtillid. En gruppe teenagere kommenterede på mig på hele busturen, men jeg tror, at de prøvede på at snakke, så jeg ikke kunne høre det. Det lykkedes dem ikke særligt godt, og sætningen som de fik sagt tusinde gange var: "Spørg nu..". Da jeg så havde hørt på dem på hele busturen, besluttede jeg mig for, at det var bedst for mig selv at vise dem overskud, og at jeg var pisse ligeglad med hvad de sagde. Derfor sagde jeg til dem, inden jeg stod af: "Det er for sent at spørge nu". Og jeg skal da love for, at de pludselig kunne holde deres kæft!

Selvfølgelig kender langt de fleste klassikeren: "Du må ikke kigge, men prøv lige at se der". Til jer, som somme tider gør sådan: I er slet ikke så svære at gennemskue, som i tror. Just saying...

Sjovt nok har jeg aldrig haft et behov, for at skulle glo på folk som ser anderledes ud. Voskne fornuftige mennesker glor jo heller ikke på handicappede? Ja faktisk så ved folk jo ikke, hvad der ligger til grund for, at andre ser anderledes ud. Folk ved aldrig, hvad dem de kigger på tænker, når de kommer hjem til dem selv. Måske har nogen trampet på deres selvtillid eller selvværd? Min mor lærte mig, da jeg var lille, at jeg ikke måtte kigge eller pege på folk, og det er da at vise respekt for sine medmennesker? Hvad får de ud af at kigge på andre? Jeg forstår det simpelthen ikke. Mit bedste gæt er, at de ikke har noget mere fornuftigt at snakke om.. Det er sgu da sørgeligt, men mest for de personer det går ud over!

For at hjælpe de personer som ofte føler sig nedstirrede: Det bedste træk er, at få øjenkontakt med dem som glor. Så handler det om at nedstirre dem - og man skal ikke slippe før den pågældende person kigger væk. Så er det dig der vinder! Og tro mig, de ved godt hvem der har kvajet sig, og det er 100% sikkert at DU vinder:)

Dagens sure opstød. Jeg håber det giver stof til eftertanke:)